Raa Group
Kontakt - Ugovor zoper izvršbo, Izvršba za preživnino, Kazenska ovadba, Ugovor izvršitelju oz. ugovor tretjega, Ugovor na izvršbo za preživnino, Tožba za ugotovitev nedopustnosti

Tožba za ugotovitev nedopustnosti


Se je upnik pritožil na Ugovor izvršitelju (oz. Ugovor tretjega) ?

Je sodišče Ugovor zavrnilo, kot neutemeljen?


Rešitev je: Tožba za ugotovitev, da je izvršba nedopustna !


Kaj morate storiti vi?

kljukica_ok Na elektronski naslov info@ugovordolznika.eu posredujte kopijo sklepa o izvršbi, vse dokumente povezane z dolgom za katerega vas terjajo, točen datum prejema dokumenta, ter svoje kontaktne podatke.

kljukica_ok V kolikor niste prepričani kaj vse potrebujemo, vam svetujemo, da nas pokličete za brezplačni nasvet na številko 031 019 176.


Kaj storimo mi?

kljukica_ok Preučimo prejete dokumente, ter vam posredujemo ponudbo, kjer predlagamo rešitve in ocenimo možnosti za uspeh.

kljukica_ok Poskrbimo za pripravo Ugovora zoper sklep o izvršbi, hitro in kvalitetno.

kljukica_ok Predlog za oprostitev plačila sodne takse.

kljukica_ok Dodatno po potrebi na željo stranke pripravimo vlogo za Brezplačno Pravno Pomoč (BPP).


Za brezplačni nasvet pokličite na:

>>> 031 019 176 <<<

ali pišite na

info@ugovordolznika.eu


Pomembno obvestilo:

Če upnik ugovoru nasprotuje, lahko upravičenec do ugovora, v roku 30 dni vloži Tožbo za ugotovitev, da je izvršba nedopustna. Če sodišče ugotovi, da je izvršba na predmet nedopustna izvršbo ustavi ali sklep o izvršbi razveljavi. Vložitev tožbe ne zadrži izvršbe, niti izpolnitve dolžnikove obveznosti.

Tožba za ugotovitev, da je izvršba nedopustna se obravnava prednostno brez odlašanja.

Ob vložitvi tožbe za ugotovitev, da je izvršba nedopustna je potrebno plačati sodno takso, drugače sodišče ugovor zavrže. Namesto plačila sodne takse lahko predlagate oprostitev plačila sodne takse v kolikor izpolnjujete pogoje.

Sodišče v celoti oprosti stranko plačila stroškov postopka, če prihodek na družinskega člana ne presega 2-kratnika minimalnega dohodka (od 1. 8. 2018 do 31. 12. 2018 znaša osnovni znesek minimalnega dohodka 392,75 EUR – 2x je 785,50 EUR), določenega z zakonom, ki ureja socialno varstvene storitve.

V Tožbi mora dolžnik uveljavljati vse ugovore zaradi nedopustnosti izvršbe in istočasno navesti vsa dejstva in predlagati vse dokaze, sicer to pravico izgubi. Nova dejstva in nove dokaze sodišče upošteva samo, če jih dolžnik navede ali predlaga v pripravljalni vlogi, v upnikovem odgovoru na tožbo.

Če je tožba nerazumljiva, neutemeljena ali ne vsebuje vsega zahtevanega, jo sodišče zavrže ali zavrne in dolžnika ne pozove, da jo popravi ali dopolni.

Tožba za ugotovitev nedopustnosti

Ugovor dolžnika

Kontaktni obrazec

Polja označena z * so obvezna